Guide: Få offentlig tilskud til tandlæge

I Danmark er der forskellige muligheder for at få offentlig tilskud til tandlægebesøg. Disse muligheder varierer afhængigt af den enkelte borgers situation og behov. Her kan du læse om dine muligheder.  

Har du allerede afsøgt mulighederne for at få tilskud, så kan du få et billigt lån til finansiering af din tandlægeregning via vores TandLægeLån.

Hvad kan jeg få tilskud til?

I Danmark kan voksne vælge mellem praktiserende tandlæger, som er godkendt af regionen. Der er forskellige regler og tilskudsmuligheder afhængigt af alder og sygesikringsgruppe. Det er muligt at få tilskud til følgende:

 1. Undersøgelse
 2. Tandrensning
 3. Forebyggende behandling
 4. Behandling af huller (caries)
 5. Parodontitis
 6. Rodbehandling
 7. Tandudtrækning under lokalbedøvelse.

Hvor meget kan jeg få i tilskud?

Har du din egen praktiserende læge, som langt de fleste har, så er der et fast tilskud afhængig af hvad du skal have lavet. Her er eksempler på hvad du kan få i tilskud: 

 • Udvidet diagnostisk grundundersøgelse: 192,18 kr. 
 • Tandrensning: 116,18 kr. 
 • Rodbehandling mellem 112,96 – 215,81 kr. 
 • Røntgenoptagelse: 0 kr. 
 • Undersøgelse af patient henvist fra tandplejer: 71,86 kr. 

Du kan læse meget mere om tilskud beløber på tandlægeforeningens hjemmeside

Rækker tilskuddene ikke til, så kan vi hjælpe med en billig finansiering til tandlæge.

Tilskud for visse sociale grupper

Er du på kontanthjælp eller modtager du uddannelseshjælp har du mulighed for at få dække en større del af din tandlægeregning. 

Personer i alderen 18 til 24 år kan få dækket 100% af deres tandplejeudgifter, der overstiger en årlig selvbetaling på 600 kr. For personer mellem 25 og 29 år, som modtager uddannelseshjælp, gælder samme tilskudsordning. De, der er 25 år eller ældre, kan få dækket 65% af deres tandplejeudgifter, der overstiger 600 kr om året. 

Detaljer om priser og tilskud kan findes på relevante danske myndigheders hjemmesider som borger.dk og sundhed.dk. Husk altid at sammenligne priser og forstå dine rettigheder og muligheder inden tandlægebesøg.

HelseFinans.dk kan indeholde affiliate links. Vi kan modtage en kommission, hvis du vælger at låne/købe gennem disse links. Dette er uden ekstra omkostninger for dig.